Ըստ Լոնդոնի թագավորական քոլեջի փորձագետների՝ դա հապալասի հյութն է: Օրական 200 գրամ հապալասի կամ նույն հատապտղից պատրաստված միևնույն քանակի հյութի օգտագործումը օգնում է իջեցնել արյան ճնշումը և զգալիորեն նվազեցնել սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման հավանականությունը: Լոնդոնի թագավորական քոլեջի գիտնականների կարծիքով, այս հատապտուղների օգտակար հատկությունների մասին վկայում է իրենց կողմից կատարված փորձը: Գիտնականները ուսումնասիրությանը մասնակցելու համար հրավիրել են թվով 40 հոգու, ովքեր պատահականության սկզբունքով բաժանվել են երկու խմբերի: Որոշ մասնակիցների առաջարկել են ամեն օր խմել 200 գրամ հապալասի ըմպելիք, իսկ մյուսներին առաջարկել են առանց այդ հատապտղի այլ ըմպելիք: Պարզվել է՝ նրանց մոտ, ովքեր մեկ ամսվա ընթացքում հապալասի հյութ են խմել, սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման ռիսկը նվազել է 20 տոկոսով: Ըստ Լոնդոնի թագավորական քոլեջի փորձագետների՝ դա հապալասի հյութն է: Օրական 200 գրամ հապալասի կամ նույն հատապտղից պատրաստված միևնույն քանակի հյութի օգտագործումը օգնում է իջեցնել արյան ճնշումը և զգալիորեն նվազեցնել սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման հավանականությունը: Լոնդոնի թագավորական քոլեջի գիտնականների կարծիքով, այս հատապտուղների օգտակար հատկությունների մասին վկայում է իրենց կողմից կատարված փորձը: Գիտնականները ուսումնասիրությանը մասնակցելու համար հրավիրել են թվով 40 հոգու, ովքեր պատահականության սկզբունքով բաժանվել են երկու խմբերի: Որոշ մասնակիցների առաջարկել են ամեն օր խմել 200 գրամ հապալասի ըմպելիք, իսկ մյուսներին առաջարկել են առանց այդ հատապտղի այլ ըմպելիք: Պարզվել է՝ նրանց մոտ, ովքեր մեկ ամսվա ընթացքում հապալասի հյութ են խմել, սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման ռիսկը նվազել է 20 տոկոսով: Նյութի աղբյուր՝ 168.am
Հրապարակման ամսաթիվը

2019-03-13 10:58:00

© 2016-2017 - Hospitals.am, Ստեղծված "ԱՐԴԱՍԵ"-ի կողմից

Զանգ օպերատորին      +37460651003